top of page

Úspešne sme ukončili 4. ročník Akadémie kybernetickej bezpečnosti v Moldavsku

2. októbra 2024

Akadémiu kybernetickej bezpečnosti sme realizovali v úzkej spolupráci s Technickou univerzitou v Moldavsku (TUM) a technologickou spoločnosťou CODWER. Študenti odboru informačnej bezpečnosti mali aj tento školský rok jedinečnú príležitosť nielen prehĺbiť svoje teoretické znalosti, ale predovšetkým získať praktické skúsenosti v spolupráci s odborníkmi z praxe, čo výrazne posilnilo ich prípravu na vstup do dynamického pracovného prostredia IKT sektora.


Komplexný program zameraný na praktické vzdelávanie a profesionálny rozvoj


Tento rok sa do programu zapojilo viac ako 30 študentov z TUM. Účastníci prešli rozsiahlym tréningom, ktorý im okrem posilnenia technických vedomostí a odborných zručností poskytol aj školenia zamerané na komunikačné a prezentačné zručnosti, ktoré sú dnes nevyhnutné pre úspešné pôsobenie v pracovnom prostredí. Súčasťou programu bol aj intenzívny kurz anglického jazyka. Praktická časť akadémie, ktorá zahŕňala simulácie a odborné cvičenia, umožnila účastníkom aplikovať svoje teoretické vedomosti pri riešení konkrétnych výziev a úloh v oblasti kybernetickej bezpečnosti. Absolvovaním komplexného programu študenti získali konkurenčnú výhodu pri ich uplatnení na globálnom trhu práce.


Mesačná stáž v CODWER – praktická skúsenosť a kariérny rast


Šesť najúspešnejších účastníkov akadémie získalo príležitosť absolvovať mesačnú stáž v spoločnosti CODWER. Pod odborným vedením skúsených mentorov sa študenti počas stáže zapojili do riešení reálnych projektov zameraných na penetračné testovanie webových aplikácií, automatizáciu a sieťovú bezpečnosť. Získali tak cenné zručnosti priamo z praxe.

Tešíme sa, že všetci stážisti obdržali pracovné ponuky priamo od spoločnosti CODWER, čo potvrdzuje úspešnosť programu v jeho kľúčovom cieli – zvýšiť šance študentov uplatniť sa na trhu práce v sektore informačných technológií.

EMA bude aj naďalej aktívne podporovať vzdelávacie iniciatívy zamerané na rozvoj digitálnych zručností absolventov štúdia v IKT sektore a vytvárať príležitosti, ktoré umožnia mladým talentom vstúpiť do rýchlo sa rozvíjajúceho technologického sektora a naplno využiť svoj potenciál.


Projekt "Podpora rozvoja trhu v Moldavsku: Digitálne inovácie, trh práce a investície - Fáza 1" v trvaní 10.2023 - 04.2025 bol realizovaný z prostriedkov SlovakAid a v spolupráci s partnerom Seedforum, TUM a CODWER.



EMA
bottom of page